dilluns, 18 de gener del 2010

IPhone en l'ensenyament de llengües

Tot i que sembli una manera de començar l'any endarrerits, hem fet un cop d'ull a l'informe Horizon de l'any 2009, ja que encara se'n pot treure molt de suc abans no es publiqui el del 2010 el mes de maig.

Un dels dispositius que més ha avançat en matèria d'aplicacions i també de nombre d'usuaris són els telèfons mòbils amb connexió a internet tipus IPhone o Blackberry. A part dels articles citats a l'informe que mencionen força obvietats ara que ja sabem com funcionen aquests telèfons: pantalla tàctil molt fàcil de fer anar, accessibilitat de les aplicacions per a podcasts, presència dels mòbils en al societat...

Tot i això i per anar més al gra hem estat fent una cerca d'articles sobre aplicacions concretes, la veritat és que hi ha literatura en anglès: 50 iPhone Apps to Help You Learn a New Language, les aplicacions del projecte SHUmobile, una llista de Michelle Schusterman. Ja ens direu què heu probat i si ja esteu pensant adapatar-ne alguna al català!

Com a projecte xulo us recomanem aquest mapa interactiu fet per la Universitat de Columbia de la història dels afroamericans per la ciutat de Nova York. Us n'imagineu un dels catalans exiliats a Argentina?

3 comentaris:

IRL ha dit...

Dèiem que l'Horizon es publicava al maig, doncs bé, anàvem errats, la traducció al català es publica al maig, però l'informe 2010 ja el podeu consultar!

projecte lletrA ha dit...

Amics,
em pregunto com és que ens coneixem tan poc si tenim, fins i tot, projectes en comú.
Heu visitat (i/o col·laborat), per exemple, en Topobiografies de l'exili català, el mashup de google maps, youtube, google translator, etc. que hem preparat per construir col·laborativament els itineraris dels exiliats catalans (també a Argentina, per descomptat)?
Ja ho estan usant a les aules de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Ramon Llull, a banda de la UOC, que ho patrocina. Penso que és un bon recurs per a tants i tants lectorats d'arreu del món.
L'adreça: http://www.topobiografies.cat
Salutacions cordials,
Teresa Fèrriz

Institut Ramon Llull ha dit...

Hola Teresa,

Moltes gràcies per l'enllaç! De segur que pot ser una eina molt útil per al professorat, en farem una entrada pròximament.