dilluns, 19 d’abril del 2010

4cats s'estrena


Sabem que feia temps que no dèiem res, però la veritat és que hem estat enfeinats i l'excusa és prou bona, ja que avui estrenem els 4cats. Una sèrie de 20 vídeos que trobareu allotjats a la nova plataforma LlullTV. Els objectius que perseguim són prou clars: fer un producte proper per a estudiants de català fora del domini lingüístic.

El projecte es va gestar a partir de situacions comunicatives i no a partir d'un directori gramatical, ja que des de bon començament hem tingut present que el que volíem era motivar l'estudiantat a la producció més que a l'aprenentatge d'estructures. És també en aquest sentit que oferim uns petits (i no grans) apunts de gramàtica i sobretot de contextualització lingüística i social. També, com a caràcter innovador, hem intentat representar les principals variants dialectals dels Països Catalans i una parla col·loquial que potser sorprendrà a més d'un perquè conté força expressions de l'argot juvenil.

A més a més, el projecte no s'acaba aquí, ja que volem que el professorat de la Xarxa d'estudis catalans universitaris a l'exterior pugui dir-hi la seva i en vagi ampliant continguts amb nous subtítols o noves fitxes; com també, no cal dir-ho, gràcies als vostres suggeriments. Esperem que això sigui el començament d'una bonica història lingüística. Per acabar, at last but not least, volem agrair a tots i totes els que han fet que aquest projecte sigui avui realitat.