dilluns, 24 de gener del 2011

Llibres de text en xarxa

Llegint informes endarrerits, però no per això menys actuals, us volem fer arribar alguns enllaços per intercanvis de llibres de text en línia.

Estem parlant d'eines com Textbook Revolution un cercador de llibres de text en línia gratuïts, o Flat World Knownledge, una base de dades de llibres de text que et permet escollir un llibre independentment del preu (tots són gratuïts), adaptar-lo a cada classe, si és necessari, i tot sense estar forçat a comprar una reedició perquè la vella ja no es troba. La idea ve motivada per la llei del Departament d'Educació dels Estats Units d'Amèrica Higher Education Opportunity Act (HEOA) que té com a un dels seus objectius "to reduce the cost of textbooks for college students"


També és destacable, en un àmbit més general, Webook, per publicar textos i fer-se un mateix promoció entre professionals del sector editorial (almenys això és el que venen).

Aquests dos exemples els trobem en l'àmbit d'Estats Units, hem estat buscant eines que s'hi assemblin aquí, però només trobem enllaços per descarregar-nos llibres de forma il·legal. Si en trobeu feu-nos-ho saber! Si no,
potser seria bo plantejar-nos formes innovadores per compartir coneixement de forma legal que no pas prohibir a l'estil Sinde.