dimecres, 26 de gener del 2011

Viatjar i aprendre llengües

En una de les fires que hem anat els últims mesos de l'any vam trobar-hi una proposta interessant que combina viatges i aprenentatge de llengües. Es tracta de Beyond Sign in the City un web per aprendre i tenir coneixement de llengües a partir de notes de viatge, fotografies i audiovisuals de la ciutat. Són guies de viatge i de llengües, un concepte força original per aprendre llengües i que compta, a més a més, amb una versió en català a través dels senyals que es troben a Barcelona. Altres llengües que també podem trobar-hi són: alemany, búlgar, castellà, eslovac, grec, hongarès, maltès, polonès, romanès i turc.

De moment de Barcelona hi ha un llibret editat sobre Gràcia, un mètode descarregable per aprendre la llengua, un vídeo de la mateixa sèrie, un joc, Horizons, i finalment, fotos i algunes "notes de viatge" que expliquen què és la llengua catalana de manera general, però molt ajustades a la realitat. A més a més, tothom s'hi pot donar d'alta i pujar-hi fotos i descobertes dels seus viatges.

Aquest recurs és possible gràcies al treball en equip de diferents empreses i associacions dels països on es parlen les llengües representades i al finançament del programa Lifelong Learning de la Direcció General per a l'Educació i la Cultura de la Comissió Europea i forma part.