dilluns, 25 de juliol del 2011

25 Jornades donen per molt

La setmana passada vam celebrar les XXV Jornades Internacionals per a Professors de Català a Girona. Vam dedicar més de 20 hores a la formació especialitzada del professorat que formen la xarxa d'estudis catalans universitaris. Més de 110 participants, rècord d'assistència respecte als altres anys, van poder seguir un programa que aquest any s'ha centrat en els diferents procediments d'avaluació a l'aula i fora d'ella, així com eines i recursos per portar-la a terme de la forma més innovadora.

D'aquests quatre dies en guardem bons records, des de l'organització, però creiem que també des del mateix professorat si tenim en compte els comentaris que ens van fer arribar l'últim dia i les cares de satisfacció, tot i el cansament. Dels nostres participants que també en van ser actors, ens agradaria destacar les presentacions de Laia Darder, professora fins ara a la Universitat de Sheffield, sobre l'organització d'un taller Brossià amb la participació del grup poèticomusical Oliva trencada.  També va tenir bona acollida la proposta metodològica per treballar el Portfoli a l'aula de Kristina Pla, Universitat de Leeds, amb tres blocs centrats tant en treball autònom com en recursos més propis del treball diari a l'aula. Albert Morales, per la seva banda, va presentar una aplicació per als alumnes de CLE del corpus oral digital RETOC. Finalment, Andreu Bauça, Universitat de Praga, ens va presentar una pel·lícula curiosa que van rodar amb l'ajut dels estudiants.

A partir d'ara ens toca fer-ne les valoracions objectives i començar a preparar-nos per a les Jornades de l'any que ve. Gràcies a tots i totes per l'energia que hem pogut recollir aquests dies, ens donen ànims i força per continuar treballant per vosaltres!