dijous, 29 de setembre del 2011

Concurs de Microrelats Paraula Viva

Dilluns, 3 d'octubre, comencem un projecte en què intervenen innovació en el camp de la didàctica del català com a llengua estrangera. Es tracta d'un concurs de microrelats per celebrar el centenari de la Secció Filològica de l'IEC implicant-hi la comunitat de catalanoparlants de fora del domini lingüístic, una de les moltes activitats que s'estan fent durant aquest 2011.Any de la Paraula Viva.

Pensant en una eina que fos d'abast internacional i prou flexible per integrar-hi estudiants dels cinc continents, vam pensar en Twitter com a mitjà de participació. Les bases del concurs són ben senzilles: enviar tants microrelats com es vulguin amb la menció @IRLlull i l'etiqueta #paraulaviva. Dels microrelats rebuts se n'aniran penjant alguns, els millors, a la nostra pàgina del Facebook i des d'allà els votarem entre tots. El guanyador s'endurà una plaça al Campus Universitari de la Llengua Catalana de Mallorca-Andorra.

L'objectiu per tant és doble: ajudar a la difusió del català viu fora del domini lingüístic i fer esprémer el cervell als estudiants de català d'una manera lúdica per fer una composició curta i original alhora. Tot un repte!